A választások eredménye megerősítette a magyar békepolitikát

Nagy Áron
2024. június 13. csütörtök. 11:15
Frissítve: 2024. június 13. 11:20

A kormánypártok több szavazatot kaptak, mint a második, harmadik és negyedik helyezett együttvéve, ez szilárd alapot ad a kormánynak ahhoz, hogy a nemzetközi kapcsolatokban továbbra is a békét képviselje – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hozzátette: ennek eredménye a szerdai megállapodás a NATO-főtitkárával. Ha a választók nem erősítik meg a kormány álláspontját, nem sikerült volna megegyezni arról, hogy Magyarország sem pénzzel, sem fegyverrel nem vesz részt az ukrajnai háborúban.

Az Európai Unió Bírósága által hozott ítélet, amely súlyos összegek megfizetésére kötelezi Magyarországot a migráció elutasítása miatt, Gulyás Gergely szerint felháborító, és alkotmányellenes. De még az Európai Bizottság keresetén is túlterjeszkedik, amivel a kommunista rémuralom idejét idézi.

A kormány tanulmányozza a döntést – tette hozzá.

Vitályos Eszter kormányszóvivő egyébként a védőnők köszöntésével kezdte a sajtótájékoztatót, kiemelve, hogy a hálózat hungarikumnak számít, Európában egyedülálló.

Beszámolt a közelmúltban átadott beruházásokról. Például csaknem 20 milliárd forint összértékben valósultak meg oktatásfejlesztési beruházások. Vállalkozásfejlesztés területén is jelentős beruházások valósultak meg közel 115 milliárd forintból.

Elolvasom a cikket