Ez az édesség fiatalít és csökkenti a betegségek kockázatát

A szakértő szerint a csokoládé hasznos csemege, amely meghosszabbíthatja a fiatalságot és a szépséget. Különösen hasznos az idősek számára, mert hígítja a vért, és megakadályozza az érrendszeri betegségek kialakulását – írja a Sports.kz.

Egy darab hetvenszázalékos kakaótartalmú tábla csokoládé fiatalító kiegészítőnek számít, van benne polifenol és resveratrol is. Ezek csökkentik az öregedés ütemét, a rák, a gyulladásos betegségek és az érelmeszesedés kockázatát – magyarázta Solomatina.

Az édes desszert az immunrendszerre is pozitív hatással van – hangsúlyozta a táplálkozási szakember. A csokoládénak köszönhetően az emberek ritkábban betegszenek meg, és gyorsabban megbirkóznak a megfázással. A készítményben található nagy mennyiségű magnézium kedvezően hat az ideg- és csontrendszerre.

A csokoládé nyugtat és ellazít, javítja a haj, a fogak, a körmök és a csontok állapotát. A magnézium kitágítja az ereket, és csökkenti a vérnyomást. Hiánya pedig neurológiai következményekhez vezet: nem megfelelő reakció a stresszre és a nyomáscsúcsokra – figyelmeztetett a szakértő.

A nagy mennyiségű koffein a keserű- és étcsokoládéban tonizálja az idegrendszert és a szervezet egészét – mondta Solomatina. Emiatt az időseknek csak a nap első felében kellene csemegézniük, a gyerekek pedig általában jobban teszik, ha kizárják az étrendből azokat a desszerteket, amelyek összetételében nagy a kakaótartalom –ajánlotta az orvos.

Elolvasom a cikket