Ez egy egyedülálló édesség az idősek számára

A halva nem csak egy édesség, hanem kalciumban, vasban és magnéziumban gazdag étel is. Ez az étel a benne lévő egészséges zsírsavak és antioxidánsok miatt hasznos – mondta a News.ru-nak Irina Ljalina, az Állami Pedagógiai Egyetem Természettudományi Karának megbízott dékánja.

„Az őrölt szezámmagból, diófélékből vagy napraforgómagból készült halva gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, például kalciumban, vasban és magnéziumban. Hasznos lehet energia- és tápanyagforrásként. Emellett a halva egészséges zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek javíthatják a szív egészségét, és csökkenthetik a gyulladást” – mondta Ljalina.

Szerinte a halva nagyon hasznos az idősek számára, mert rosttartalma „táplálja” a vastagbélben lévő jótékony baktériumokat. A szakértő emlékeztetett arra, hogy ez az étel E-vitaminban is gazdag.

„A mogyoróhalva fő összetevője a szilícium nyomelem, amely szükséges a porcok, az inak és a fogak egészségének fenntartásához. Ha pedig lenmagból készült halvát eszünk, az óriási támogatást jelent a szív- és érrendszer számára” – tette hozzá Ljalina.

Elolvasom a cikket