„Van olyan étel, amit nem szabad hűtőben tárolni?” – a kérdést egy levélíró tette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek, akik a választ a hatóság Facebook-oldalán tették közzé szerdán, számol be a hazipatika.hu.
A válaszból kiderül, hogy igenis akad olyan étel, amelyet jobb, ha nem teszünk be a hűtőbe. A magyarázat pedig, hogy – hűtve vagy fagyasztva tárolva – az alacsony hőmérséklet következtében ezek minősége romlik.
A Nébih posztja szerint e körbe tartozik például a banán, a hagyma és a burgonya is. Ahelyett, hogy az említett zöldségeket és gyümölcsöket hűtőbe tennénk, érdemesebb tehát inkább hűvös helyen, így pincében vagy kamrában tárolni azokat felhasználásig. Hozzátartozik továbbá a témához, hogy vannak élelmiszerek, amelyeket nem szabad lefagyasztani, mint a tojást, tejszínt, salátákat és főtt tésztákat. Felengedve ugyanis már nem tudják megőrizni eredeti tulajdonságaikat.