Ezekkel a módszerekkel hatékonyan csökkenthető a koleszterinszint

Elsősorban több növényi ételt ajánlanak a szakértők. A zöldségek, gyümölcsök, diófélék, gabonafélék és hüvelyesek oldható rostokat tartalmaznak, amelyek megkötik a koleszterint, és segítenek eltávolítani azt a szervezetből. Ajánlott naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani – írja a portál.

Igyon zöld teát. A zöld tea gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és megakadályozzák a koleszterin oxidációját. Próbáljon meginni két-három csésze zöld teát a nap folyamán.

Fogyasszon egészséges zsírokat. Az olívaolaj, az avokádó és a diófélék egészséges egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a vér „rossz” koleszterinszintjét. A telített állati zsírokat helyettesítse ezekkel az egészséges alternatívákkal.

Használjon fűszereket. A kurkuma, a kardamom, a fahéj és a gyömbér olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a magas koleszterinszint elleni küzdelemben. Adja ezeket a fűszereket ételeihez.

Végezzen fizikai aktivitást. A rendszeres, mérsékelt fizikai aktivitás, például a séta, az úszás vagy a jóga segíthet a „jó” koleszterinszint növelésében és a „rossz” koleszterinszint csökkentésében. Próbáljon meg minden nap legalább 30 perc testmozgást végezni.

Elolvasom a cikket