Harry herceg kitálalt

Újabb megrázó részletek derültek ki Harry herceg könyvéből, a Spare-ből (Tartalék). A botránykönyv hasábjain ugyanis lerántotta a leplet arról, hogy mi vezetett a királyi családdal való szakításáig. A könyv rengeteg negatív állítást és kritikákat fogalmaz meg a családról, azonban egyoldalúan, csak a herceg nézőpontjából teszi ezt, nem tudják a családtagok megvédeni magukat, vagy cáfolni az információkat. Az egyik fejezetben Harry herceg ráadásul nagyon durva vádakkal illette az édesapját és a bátyját, ilyen támadás után már érthető, hogy miért nem látják szívesen a királyi család tagjai a tékozló fiút – olvasható a Ripost.hu oldalán.

A Mirror számolt be róla, hogy Harry herceg arról írt a Spare-ben, hogy fiatalkorában a sajtó egyik munkatársa lehozott egy hazug, szenzációhajhász cikket arról, hogy állítólag Harry herceg drogfüggő, és már rehabilitációra jár egy London melletti intézményben. Ehhez pedig egy képet is csatolt az újságíró, amelyen egy barátjával látható a sussexi herceg az intézményben. A valóságban azonban csak azért járt a szenvedélybetegek számára fenntartott helyen Harry, hogy támogatást vigyen az intézménybe. A herceget nagyon megviselte ez a cikk, és segítséget kért a családtagjaitól, hogy mit tegyen ebben a helyzetben.

„Betegnek éreztem magam tőle, elképzeltem, hogy mindenki, minden honfitársam olvashatja ezt, és elhiheti a rólam szóló pletykákat” – írta könyvében a herceg. Azonban az igazán botrányos sorok csak ezután jöttek, ugyanis Harry arra gyanakodott, hogy az édesapja, Károly hercegés a(z akkor még leendő) mostohaanyja, Kamillais szerepet játszhatott a pletykák terjesztésében.

„Eltöprengtem rajta, vajon elhiszik-e ezeket az ostobaságokat? Ha igen, miért? Hogy egy kicsit könnyebbé tegyék a saját életüket?”

Harry ezután a bátyjához, Vilmos herceghez fordult segítségért, azonban a trónörökös lefitymálta az öccse szorongását, és azt mondta neki, hogy a múlton senki nem tud változtatni.

„Mégis egy lélegzetvétellel biztosított róla, hogy nincs mit tenni… Ez volt apa… Ez volt Kamilla… És ez volt a királyi élet” – írta a könyvében Harry herceg, akiről azóta már tudjuk, hogy teljesen megszakította a kapcsolatot a bátyjával, és hónapok óta nem beszéltek egymással.

Elolvasom a cikket