Kiderült, hogy a tea vagy a kávé-e a károsabb

A tudósok már bizonyították, hogy a tea több koffeint tartalmaz, mint a kávé. De van itt egy fontos dolog, amit meg kell érteni. A teában lévő koffein más anyagokkal kötött állapotban van, ami azt jelenti, hogy lassan szívódik fel, és gyorsan távozik a szervezetből. Így a teából származó koffein nem halmozódik fel, és nincs káros hatással az egészségre – számolt be róla a portál.

Ezenkívül a tea és a kávé különböző típusú koffeint tartalmaz. A tea teint tartalmaz, amely enyhébb hatással van a szervezetre, mint a kávéból származó koffein. A tein serkenti az agyműködést, javítja a hangulatot, fokozza a fizikai aktivitást, és felgyorsítja az anyagcserét. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tein nem okoz függőséget vagy álmatlanságot, mivel gyorsan kiürül a szervezetből.

A kávéból származó koffein viszont erősebb hatással van a szervezetre. Serkenti a központi idegrendszert, fokozza a szellemi és fizikai aktivitást, enyhíti a fáradtságot és az álmosságot. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a koffein függőséget, álmatlanságot okozhat és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A koffein ajánlott napi bevitele 400 mg. Ez körülbelül négy csésze eszpresszónak vagy két 250 ml-es pohár normál kávénak felel meg. A tea viszont körülbelül 70 mg koffeint tartalmaz egy csésze fekete teában, és körülbelül 30-50 mg-ot egy csésze zöld teában.

Elolvasom a cikket