Le Pen elárulta, ki lenne a miniszterelnökük

A Nemzeti Tömörülés (NR) párt elnöke, Jordan Bardella miniszterelnökké lesz kinevezve, ha a jobboldali párt megnyeri a közelgő francia parlamenti választásokat – mondta Marine Le Pen az Euronews tudósítása szerint.

„Hónapok óta Bardella és én egy vezetői párosként dolgozunk, hogy a legjobban teljesítsük azokat a feladatokat, amivel a francia emberek megbíztak” – mondta Le Pen. Majd folytatta: „úgy gondolom, hogy történelmi lehetőségünk van arra, hogy a Nemzeti Tömörülés visszaterelje Franciaországot a helyes útra.”

A konzervatív politikus elmondta, hogy pártja fontolóra veszi egy másik jobboldali párttal való összefogást is a június 30-i és július 7-i választásokon.

A jobboldali Nemzeti Tömörülés 30 helyet szerzett meg Franciaország 81 európai parlamenti mandátumából. A legfrissebb becslések szerint Macron Renaissance pártja kevesebb mint 15%-ot szerzett a szavazatokból – éppen megelőzve a szocialistákat, akikről a francia elnök azt hitte, hogy sikerült kiiktatnia a politikai színtérről, amikor 2017-ben először megválasztották elnöknek.

Elolvasom a cikket