Megnevezték a legártalmatlanabb alkoholt

A kutatók összehasonlították a sör, a bor és a szeszes italok szervezetre gyakorolt hatását. A sör vagy az erős alkoholos italok helyett a bor fogyasztása egészségesebb – írja a Flacon-magazin alapján a portál.

A tudósok megállapították, hogy a vörösbor segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet, antioxidánsai pedig hozzájárulnak a jobb vérkeringéshez. A szőlőből készült ital jótékony hatásúnak bizonyult az Alzheimer-kórban szenvedő betegek számára, valamint segít a túlsúly leküzdésében is. Mindezek az előnyök azonban akkor érhetők el, ha naponta legfeljebb egy pohárral iszunk, például vacsorára.

A vörösborhoz hasonlóan a rosé is segít csökkenteni a koleszterinszintet és a szívroham kockázatát. És igen, ez az ital kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a vörösbor, így azok számára, akik figyelnek a súlyukra, isteni ajándék.

„A sör és az almabor fogyasztása nagyobb kockázatot hordoz a pitvarfibrilláció kialakulására, mint a vörös- és fehérbor fogyasztása. Kísérleteink arra utalnak, hogy a kis mennyiségű bor fogyasztása minimális pitvarfibrillációs kockázattal jár” – mondják a tudósok.

Elolvasom a cikket