Visszahívta Vitézy Dávidot Karácsony Gergely

2024. június 13. csütörtök. 20:56

Először is a korrektség jegyében fontosnak tartom rögzíteni: a kiszivárgott hangfelvételeken elhangzott mondataiért, miszerint lapáttal fog agyonverni a kampányban, Karácsony Gergely elnézést kért, amit természetesen elfogadtam – közölte Vitézy Dávid.

Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebbe az irányba tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést – tette hozzá.

Vitézy szerint a választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertették egymással a közvélemény számára már bemutatott érveiket, ezügyben a holnapi újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő.

Karácsony Gergelynek is elmondtam: akármelyikünk is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, azt természetesen elfogadom és tiszteletben fogom tartani. Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki – írta Vitézy Dávid.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket