Evelina Hovnanyan, megelőző orvostanárnő az étkezések közötti ideális időintervallumról mesélt. Azt is pontosította, hogy ez az időtartam függ az életkortól és attól, hogy az illetőnek vannak-e krónikus betegségei – írta meg a Pravda.ru.
„Az étkezések közötti időintervallumok az életkortól és a krónikus betegségek meglététől függően változhatnak. A gyerekeknek, az időseknek, a gyomor- és bélrendszeri betegségekben szenvedőknek gyakrabban kell étkezniük. Egy egészséges felnőttnek naponta három-négy alkalommal ajánlott étkeznie, legalább három- és legfeljebb ötórás időközökkel” – magyarázta.
Az orvos kifejtette, hogy ezekben az órákban zajlik az emésztés. A gyomor felszabadul és felkészül az újabb étkezésre. Figyelmeztetett, hogy az öt óránál hosszabb szünet rossz hatással lehet a gyomorra és az epeutakra. Az utolsó és az első étkezés közötti éjszakai szünet pedig nem lehet több 10-11 óránál – írja a News.ru.