Álló ovációban részesült a Transformers Egy fesztiválbemutatója

2024. június 14. péntek. 23:14

Nagyon jól fogadta a közönség a Transformers Egy című produkciót a franciaországi Annecyban megrendezett évi animációsfilm-fesztiválon, amely a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléje és vására. A Transformers Egynek most még csak a bétaváltozatát mutatták be, azaz nincs teljesen kész, de így is tapsviharral és álló ovációval köszöntötte a közönség. Mint a DeadLine megjegyzi, az ezerfős teremben tomboló nézők jelentős része még meg sem született, amikor a legutóbbi animációs Transformers-mozi 1986-ban kijött – persze azóta bőven bepótolhatták a lemaradást.

A Paramount Animation és a játékgyártó óriás szórakoztatóipari cége, a Hasbro Entertainment a nyolcadik egész estésTransformers-mozija egyben az első, amely teljes egészében GI-animációval készült. A lenyűgöző látvány többször is hangos tapsra ragadtatta a közönséget, ahogyan az elhangzó poénok is.

A Transformers Egy eredettörténet: azokba a boldog időkbe kalauzol, amikor Optimus Prime és Megatronmég nem voltak esküdt ellenségek, hanem testvéri szeretetben éltek. A történet azt mutatja be, hogyan fordultak egymás ellen, és változtatták meg anyabolygólyuk, a Cybertron sorsát örökre, hogy aztán a háborúság kiterjedjen az egész galaxisra.

Az amerikai változat különleges vonzereje, hogy hihetetlen sztárparádé szólaltatja meg a szereplőket, amelynek soraiban szuperhősök megformálói és kultikus karakterszínészek egyaránt megtalálhatók: Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Laurence Fishburne, Jon Hamm. A hazai mozik október 10-től vetítik a filmet.

Elolvasom a cikket