Biden megint elvesztette a fonalat

Éppen az ejtőernyős bemutatót tekintették meg a vezető politikusok, amikor Joe Biden vigyorogva hátat fordított kollégáinak. Megtett néhány lépést, majd valakivel kezet akart fogni, aztán felemelte a hüvelykujját. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök udvariasan visszakísérte az eltévedt amerikai elnököt a többiekhez.

Joe Biden performanszát a közösségi médiára felkerült videón meg is örökítették. A felvételen az amerikai elnök mosolyogva fordul a kamera felé, mintha fotóznák, majd gyorsan felkapja a pilótaszemüvegét a pózoláshoz.

Andrew Bates, a Fehér Ház sajtótitkára szerint egyszerűen csak gratulált egy búvárnak, aki éppen a holmiját szedte össze.

Bates a „kétségbeesett” médiát hibáztatta, amiért „mesterségesen szűkített keretet” használnak arra, hogy Bident rossz színben tüntessék fel.

Rishi Sunak miniszterelnök is igyekezett menteni a helyzetet, azt mondta, hogy Biden csak a show-ban résztvevő ugrókkal beszélgetett.

„Amennyire emlékszem, elment, hogy kezet rázzon mindenkivel” – magyarázta Sunak másnap reggel a sajtó munkatársainak.

Jól értesült diplomáciai források szerint azonban az elnök elvesztette a fókuszt.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Bident egészségügyi állapota és a hivatali alkalmassága miatt aligha választják meg újra.

Elolvasom a cikket