Ezt eszik Szoboszlaiék az Eb-n

Futball-lázban ég az ország, szombaton 15 órától Svájc ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a magyar válogatott. Június 19-én Németország, június 23-án pedig Skócia ellen lép pályára Marco Rossi együttese. A jó szerepléshez elengedhetetlen, hogy a labdarúgók helyesen táplálkozzanak. Éppen ezért a válogatott séfje is a csapattal tartott Németországba.

„Sárközi György feladata lesz, hogy a szállodák konyháival, az ottani személyzettel egyeztessen a menüről. Azt, hogy mit esznek a játékosok, a séf közösen állítja össze a válogatott dietetikusával és a csapatorvossal” – nyilatkozta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

A csapat étrendjét meghatározza, hogy mely napokon lépnek pályára. A stáb ennek függvényében alakítja ki, hogy mikor kell több fehérjét, illetve mikor több szénhidrátot bevinniük a focistáknak. A cukros ételeket kerülik, az alkohol pedig egyértelműen tiltólistás.

„Reggelire az olyan klasszikusokat szeretik a játékosok, mint az omlett, tükörtojás, virsli. Ebédnél a húsleves állandó szereplő a csapat étrendjében, és mindig van glutén- és tejmentes krémleves is. A főételeknél a halakat, csirkét részesítjük előnyben” – sorolta Sárközi György, aki azt is elárulta, hogy a felkészülés alatt Telkiben melyik alapanyagból, hány kiló fogyott el naponta.

Csirkemellből öt-hat kiló, halból nyolc-tíz kiló, zöldségből és gyümölcsből hat-hat kiló, rizsből négy, tésztából pedig másfél-két kilónyit is megeszik Marco Rossi csapata. A játékosok között egy olyan labdarúgó van, aki vegán étrend szerint táplálkozik, ő Lang Ádám.

„A játékosok egyik nagy kedvence a grillezett garnéla, abból nem nagyon szokott maradni. A mérkőzések után pedig mindig pizzát esznek az öltözőben, hogy a lehető leggyorsabban visszatöltsék a szénhidrátraktárakat” – tette hozzá a sajtófőnök.

Elolvasom a cikket