Így viccelődött Kamilla királyné III. Károly királlyal

Jelenleg is kezelés alatt áll III. Károly király a betegsége miatt. A teendői egy részét pedig Kamilla királyné látja el, aki az elmúlt hónapokban számos nyilvános eseményen részt vett. Ezeken gyakran beszél az uralkodó állapotáról, legutóbb pedig még viccelődött is vele.

Pár nappal ezelőtt a londoni Garden Museumban tett látogatást, ahol bejárta a híres Bloomsbury Group női művészeihez kapcsolódó kerteket bemutató kiállítást. Beszédében azt mondta, hogy nagyon szereti ezt a különleges helyet, ezért azt sem bánná, ha ő lehetne az intézmény védnöke.

„Nem tudom, hányszor jártam itt – elég sokszor. Tudom, hogy a férjem a pártfogó, de lehet, hogy meg fogom lökni, nagyon szeretném elvenni tőle. Egy különleges hely, ahová minden alkalommal, amikor megkérnek, szívesen visszajövök, és szerintem nagyon fontos ez a csodálatos kiállítás, amely a nőket a kertben ünnepli.”

Kamilla királyné beszédén sokan meglepődtek, ugyanakkor örültek neki, hogy szívesen lenne védnök. II. Erzsébet királynő halála után a királyi pár felosztotta egymás között a 492 intézmény védnökségét, a Garden Museum pedig III. Károly királyhoz került. Ez nem volt meglepő, hiszen III. Károly király imádja a természetet és a kertészkedést.

A látogatás után kiderült, hogy Kamilla királyné is nagyon szeret kertészkedni, sőt ért is hozzá. A Garden Museum egyik munkatársa ugyanis elárulta, hogy az uralkodó felesége nagyszerű kertész.

Elolvasom a cikket