Megkezdődött a németországi Európa-bajnokság + VIDEÓ

A megnyitó előtt a kamera a skót szurkolókat követően a két egymás mellett ülő edzőlegendát, Sir Alex Fergusont és José Mourinhót mutatta. A 69 ezer fős müncheni stadion zsúfolásig teli nézőterén a szervezők minden széken elhelyezett lapjait felmutatva a közönség egy óriási színes élőképet formált, benne a német és a skót lobogók színeivel. A helyszínre állítólag legalább 100 ezer skót szurkoló érkezett (egyikük gyalog!), de természetesen nem fértek be mind a meccsre, tudósított a Mandiner.

Objektum doboz

Az Eb-megnyitó a részvevő nemzetek színeibe öltözött táncosok koreográfiájával vette kezdetét. A viszonylag unalmas popdalokra előadott nem túl fantáziadús produkció egyáltalán nem egy kontinenstorna, sokkal inkább egy amatőr iskolai előadás hangulatát keltette.

A nézőket láthatóan nem nagyon érdekelte mindez, a kamera előtt elszálló papírrepülő és a skót szurkoló által óvatosan a földre helyezett söröspohár is arról tanúskodott, hogy van jobb dolguk.

Végre megérkeztek a játékosok is, a német csapatkapitány, Ilkay Gündogan vidáman mosolyogva, skót társa, Andrew Robertson pedig komoly arccal érkezett a játékoskijáróba. A mérkőzés kezdetén rövid megemlékezést tartottak a német labdarúgás egyik legnagyobbja, a januárban elhunyt Franz Beckenbauer emlékére. Az Eb győztesének díját, a Henri Delaunay-trófeát, az egykori labdarúgó özvegye Jürgen Klinsmann társaságában vitte be a gyepre.

Elolvasom a cikket