Megnevezték a legkíméletlenebb alkoholt

Szakértők megjegyzik, hogy a legveszélyesebb alkoholos italok a portói bor és a sherry. Ezek után ugyanis erős mámor és nagyon erős másnaposság következik. Ez az alkohol megelőzi a magasabb alkoholtartalmú italokat – mint például a whisky, a vodka és így tovább – „mérgezés” szempontjából – olvasható a Sports.kz oldalán.

A sherry és a portói körülbelül húsz százalék alkoholt tartalmaz, amely a legveszélyesebb koncentráció. Ez az alkoholmennyiség könnyen bejut a véráramba, ellentétben az erős italokkal, amelyek az erősségüknek köszönhetően nyomják le a gyomor sejtjeit, és lassabban jutnak be a vérbe.

A pezsgő szintén a „kíméletlen alkohol” kategóriájába sorolható. A szénsavas alkohol gyorsabban felszívódik a szervezetben, így a mámor szinte azonnal bekövetkezik.

A szakértők szerint a fenti italok a legrosszabb választások, hiszen gyorsan hatnak, és a másnaposság nehéz és hosszú lesz.

Az alkoholos italok között megivott egy-egy pohár víz nem segít józanabbnak maradni, hanem éppen ellenkezőleg. A víznek köszönhetően az alkohol csak könnyebben felszívódik a véráramban.

Elolvasom a cikket