Olcsó hazai gyógynövényekkel a fogyás felgyorsításáért

Bizony, a szervezet vízvisszatartása sajnos sokszor okozhat kellemetlen és bosszantó pillanatokat – de mielőtt drasztikus módszerekhez folyamodna, és a fitneszversenyzők példáját követve teljesen megvonja magától a sót és a folyadékot, lássuk milyen kíméletesebb, természetesebb módszerek léteznek, hogy ne lássa magát kikerekedve a felgyülemlett víz miatt!

A vízhajtó növények természetes módon segíthetnek a szervezetben felgyülemlett, felesleges folyadék eltávolításában. A pozitív egészségügyi hatásuk mellett pedig a fogyásban is segítenek – írja a Mindmegette.hu.

Mikor érdemes vízhajtással próbálkoznia?

– Biztosan Ön is tapasztalta már, hogy a menstruáció előtt vizesebb, puffadtabb. Sajnos ez egy kellemetlen mellékhatás, amellyel egyáltalán nincsen egyedül, teljesen természetes dolog
– Vérnyomásproblémák esetében is kialakulhat vízvisszatartás
– Máj- és veseproblémák is eredményezhetnek vizesedéssel kapcsolatos panaszokat
Gyulladás a szervezetben – szintén vízvisszatartás lehet az erre utaló egyik jel
– Túl sok ülés/állás – a vérkeringés fokozása érdekében érdemes néha felállnia és sétálnia egy picit, pláne, ha ülőmunkát végez
– Túlzott sófogyasztás, illetve túl nagy mennyiségű szénhidrátfogyasztás szintén rengeteg vizet köt meg, éppen ezért amikor a diétája során csökkenti a szénhidrátbevitelét, a kezdeti, nagy lendületű súlycsökkenés főképp a vízvesztés miatt van.

Mutatjuk, milyen gyógynövények segíthetnek!

Petrezselyem

A sokak által kedvelt fűszernövény nem csak a a levesek és főzelékek kihagyhatatlan hozzávalója. Erőteljesen vízhajtó hatású, amivel segíthet a vese működésének serkentésében és a fölösleges víz eltávolításában.

Pitypang

A pitypang levelei és a gyökere is hatékony vízhajtó. Cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása, sőt a tavaszi fáradtság leküzdésére is hatásos. A növény serkenti a veseműködést, és méregtelenít is.

Csalán

A csalán felhasználása gyógyászati célokra rendkívül sokrétű lehet. Gyulladáscsökkentő hatású, és vérszegénység estén is ajánlott a fogyasztása. Emellett segíti a felesleges folyadék eltávolítását a szervezetből.

Elolvasom a cikket