Orbán Viktor: Brüsszel nem döntheti el, kikkel éljünk együtt + VIDEÓ

A kormányfő elmondta: Sorosnak van egy terve, ami szerint be kell hozni évente egymillió migránst az EU-ba, hogy az unió hagyományos lakossága változzon meg, hogy kevert népesség alakuljon ki Európában. A bíróság döntését tegnap elsőként Soros brüsszeli embere üdvözölte – jelentette ki a miniszterelnök.
A kormányfő elmondta: kétmilliárd eurót költöttünk, hogy Magyraország magyar ország maradjon. Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy csak azokkal éljünk együtt, akikkel akarunk, emelte ki Orbán.

– Most azon töröm a fejem, hogy ez a bírság hogyan fájjon jobban nekik, mint nekünk – emelte ki a kormányfő, aki szerint hatalmas a bírság összege, ilyet még a világ nem látott. „Egyszerűen eszement mértékű a bírság” – tette hozzá, majd pontosított: azt nem lehet megtenni, hogy ne fizessen Magyarország.

„Ezek brüsszeliek: sunyik. A magyar emberek elfogadják, hogy nem lehet mindig pontosan beszélni, de az őszintétlenség, a tolvajnyelv Magyarországon a politikában büntetendő. Brüsszelben pedig csak így beszélnek” – mondta a kormányfő, aki szerint Brüsszelben a sunyiságnak a magyar nézőpontból van egy nyálas, váladékos, csigaszerű közege. „Nem a mi világunk, ami ott van. Meg kellett várni a választások végét, ha ez a döntés előbb születik meg, a brüsszel által fizetett pártoknak még akkora esélyük sem lett volna, mint így, igaz, így sem volt. Mindegy, a saját érdekeinket a kulturálisan ellenséges közegben is meg kell védenünk” – szögezte le a kormányfő.

Jens Stoltenberg minapi látogatása kapcsán Orbán elmondta: nagyon fontos és a magyarok számára nagyon kedvező megállapodás született. „A legnagyobb közösségi megnyilvánulás a Békemenet volt, azt szimbolizálta: azt akarjuk, Magyarország maradjon a béke szigete. Mi a migrációt azért utasítjuk el, mert nincs béke, ahol migránsok vannak. A békére nézve másik fenyegetés pedig kívülről jön, ahol egy háború borítja fel a békét” – mutatott ré a kormányfő, aki szerint a NATO-val nincs konfliktusa Magyarországnak, országunk a NATO kiemelkedő, megbecsült partnere, jelentős hozzájárulást adunk a NATO működéséhez méreteinkhez képest.

„A NATO 32 országából 31 le akarja győzni az oroszokat és ehhez az ukránokat akarják segíteni. Szerintük a megoldás a harctéren van. A magyar álláspont szerint ez tévedés, szerintünk nem az egyik vagy másik felet kell támogatni, hanem rászorítani őket a tűzszünetre és a béketárgyalásokra. A NATO akciókat akar végrehajtani, hogy segítse Ukrajnát egy ukrán NATO-misszió létrehozásával: három nagy támaszpontot akarnak létrehozni Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, ahol NATO-fegyvereket adnak át az ukránoknak. Mi ezt ellenezzük, mert szerintünk ezek a fegyverkoordinációs átadási bázisok célponttá válhatnak. A NATO a frontra menő ukrán katonák kiképzésében is közvetlen szerepet vállal. Magyarország mindebben nem akar részt venni. És hatalmas a nyomás, hogy átálljunk a béke oldaláról a háború oldalára” – ismertette Orbán, hozzátéve: Magyarország nem ad pénzt a fegyverekre, nem támogatja, hogy ilyen bázis jöjjön létre az országban és nem ad kiképzőket sem. „Nehéz tárgyalás volt, de mindent megkaptunk, amit akartunk, cserébe vállaltam, hogy nem fogom akadályozni, amit a többi 31 ország akar” – tette hozzá a kormányfő.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket