A táplálkozásbiológus elmondta, mely élelmiszerek lassítják az öregedést tudományos szempontból

Az első az eper. Fisetint tartalmaz, egy flavonolt, amely megöli az „öregedő” sejteket.

„A fisetinnel kezelt egerek például 10 százalékkal tovább éltek, és életük végéig ritkábban kaptak az öregedéssel összefüggő betegségeket. A fisetin csökkentette az egerek károsodott sejtjeinek szintjét. Íme egy kis extra motiváció, hogy gyakrabban fogyasszunk friss epret, a turmixokhoz pedig adjunk fagyasztott epret is” – írta Athenskaya.

A második a brokkolicsíra. Ezek szulforafánt tartalmaznak. A nutriciológus pontosította, hogy a brokkolicsíra több mint 50-szer több szulforafánt tartalmaz, mint a csíra.

A harmadik pedig a gránátalma.

„Ellagitanninokat tartalmaz, amelyeket a bélmikrobáink urolithin A-vá alakítanak át. Felfedezték, hogy az urolitin A képes meghosszabbítani az állatok életét. Nemrég kezdték el tanulmányozni a hatását az emberekre is” – írta a nutriciológus.

Elolvasom a cikket