Az ilyen vércsoportú emberek lassabban öregszenek

A kutatók kísérletet végeztek olyan emberek bevonásával, akiket életkoruktól függően csoportokra osztottak. A tudósok megállapították, hogy egy bizonyos vércsoport tulajdonosai lassabban öregednek, mint mások – ezek a szerencsés emberek a harmadik vércsoporttal rendelkezők voltak, írja az Express Health.

„A harmadik vércsoport hordozói lassabban öregednek, mint mások – ezeknél az embereknél a bőr és a test egészének öregedési jelei később kezdenek megjelenni” – idézi a tanulmány szerzőinek forrását.

A tudomány képviselői ezt a mintát azzal magyarázzák, hogy a harmadik vércsoporttal rendelkezők jelentős csontvelő tartalékkal rendelkeznek. Ennek egy része idővel „átmegy vérsejtekbe”, ami hozzájárul azok minőségének javulásához.

Ezenkívül más, bizonyos vércsoportokkal rendelkező emberek jelenlétéhez kapcsolódó jellemzőket is azonosítottak. Például a szakértők megállapították, hogy a második vércsoport tulajdonosai között a többihez képest gyakrabban megfigyelhető a rossz szokásokra való hajlam. Az első vércsoporttal rendelkezők között viszont gyakran vannak hosszú életűek, bár ez nem lassítja az öregedés kezdetét.

Elolvasom a cikket