Megérkezett a piacokra az egyik legkedveltebb gyümölcs

A málna a többi idénygyümölcshöz hasonlóan nemcsak finom, de rendkívül egészséges is, vitamin-és ásványianyag tartalmát tekintve igazi kincsesbánya.

Kiemelkedő a C-vitamintartalma , ezen kívül rengeteg A-, B1-,B2- és E-vitaminokat és tartalmaz, emellett jelentős mennyiségű antioxidánst, flavonoidot, szerves savat, növényi rostot és pektint, így segít fitten és fiatalon tartani a szervezetet, hatékonyakón küzd a rákos betegségek ellen, gyorsítja az emésztést, és mivel

Fogyókúrázók és cukorbetegek is bátran beépíthetik a diétába mert a szénhidrát- és kalóriatartalma elenyésző. Rendszeres fogyasztása stabilizálja a vércukorszintet és a vérnyomást.

Nagyon magas a kalcium-, kálium-, mangáz,- réz,- és magnéziumtartalommal rendelkezik, ezen kívül különösen gazdag vasban, így vérszegénységre hajlamos emberek számára egyenesen kötelező a fogyasztása.

Szívbetegség, veseproblémák megelőzésére is hatásos, emellett gyulladáscsökkentő és savlekötő tulajdonságokkal is rendelkezik. A málna ezen kívül hatásos görcsoldó és immunerősítő is, csillapítja a lázat és a megfázás tüneteit.

Elolvasom a cikket