Több mint furcsa egybeesés

Lezárták a liverpooli városi tanács épületének hatodik emeletét, ahol öt nő, aki egymás közelében ült, ugyanabban a ráktípusban betegedett meg. Jelenleg folyik a nyomozás, hogyan kaphattak mind az öten pajzsmirigyrákot. A hatodik emeleten dolgozó több mint 40 alkalmazottat azóta áthelyezték. Az öt megbetegedett nő közül négyen részt vesznek a nyomozásban, és úgy tudni, van egy hatodik is, ám ő nem kívánt sem cikkekben, sem más interjúban szerepelni. Jenny Havilah egyike azoknak, akik ott dolgoztak és pajzsmirigyrákot kaptak. Úgy véli, ez több mint furcsa egybeesés.

Jenny Havilah pajzsmirigyét a rák miatt kivették

A hónap elején Havilah a 9News Australiának nyilatkozva megerősítette, hogy rák miatt eltávolították a pajzsmirigyét, és várja az eredményeket. „Nemcsak a hatodik emeleten lévő kollégáim miatt aggódom, hanem mindenkiért, aki az épületben dolgozik” – mondta.

Folyik a nyomozás

Azóta a liverpooli városi tanács is reagált a gyanús egybeesésre, közölték, máshova helyezték az alkalmazottakat, ugyanis fontos számukra dolgozóik jóléte. Hozzátették, a további teendőket két párhuzamosan futó vizsgálat eredményeitől teszik függővé.

Többen lehetnek betegek, mint amennyiről tudni lehet

Bár az alkalmazottakat elköltöztették a potenciálisan veszélyes emeletről, a United Services Union úgy véli, ez édes kevés, és az épület teljes lezárását kérte. „Aggódunk, hogy a probléma több embert érint, mint akikről tudunk, ezért meg kell várnunk a független orvosi vizsgálatot, mielőtt a dolgozók visszatérnek” – fejtették ki és hozzátették, indokolt lenne az esetükben a távmunka, ami a Covid-járvány óta amúgy is teljesen elfogadott.

Elolvasom a cikket