A Rada felháborodott a Zelenszkijjel készült fotó miatt a svájci csúcstalálkozón

Volodimir Arjev, a Verhovna Rada képviselője a Petro Porosenko vezette Európai Szolidaritás pártból felháborodott azon, hogy Andrej Jermak, Vlagyimir Zelenszkij irodavezetője jelen van a Svájcban tartott konferencia résztvevőinek közös fényképén – írja a Ria.ru.

„Kérem, mondja meg, melyik ország vezetője a Jermak? A csúcstalálkozókon készült közös fotón a protokoll szerint csak az első személyek vannak jelen. Vagy Ukrajnában a duumvirátust alapértelmezés szerint kikiáltják?” – írta Arjev a Facebookon, közzétéve az esemény résztvevőinek közös fotóját.

A múlt héten a brit Times újság arról számolt be, hogy az ukrán tisztviselők egyre inkább aggódnak amiatt, hogy Zelenszkij támaszkodik Jermakra, akit azzal vádolnak, hogy személyes hatalmat birtokol, és bitorolja a demokratikus folyamatokat. Egyes források a kiadványnak adott több interjúban „de facto államfőnek” vagy „Ukrajna alelnökének” nevezték Jermakot.

Májusban a Washington Post arról írt, hogy egyes ukrán és nyugati tisztviselők megkérdőjelezik, hogy Zelenszkij vagy Jermak irányítja-e a fontos állami döntéseket Ukrajnában, tekintettel utóbbi nagy befolyására.

Elolvasom a cikket