Az időseknek ezt a zöldséget naponta ajánlott fogyasztaniuk

Tény, hogy a természetes zöldségek, gyümölcsök és húsok sok hasznos mikroelemet tartalmaznak, segítenek az időskori tünetek leküzdésében, a zsíros, fűszeres és rengeteg kémiai adalékanyagot tartalmazó ételek viszont éppen ellenkezőleg, hozzájárulnak a krónikus betegségek súlyosbodásához.

Marina Sorokina táplálkozási szakértő ezt a táplálkozási megközelítést nevezte az egyetlen helyesnek. És megnevezte azt a terméket, amely a legjobban segít az ötven év felettieknek normalizálni a vérnyomásukat és minimalizálni a régóta fennálló betegségek súlyosbodásának kockázatát.

„Azt tanácsolom minden nyugdíjasnak, hogy mindennap egyen paprikát, ugyanis karatinoidokat, élelmi rostokat és különböző ásványi anyagokat, köztük káliumot és magnéziumot tartalmaz. Ezek viszont jótékonyan hatnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. A karatinoidok antioxidánsként is működnek” – hangsúlyozta az orvos.

A zöldség számos más egészségügyi probléma megoldásában is segít. Például nullára csökkenti a máj- és vesebetegségek, a köszvény és a cukorbetegség súlyosbodásának esélyét. Ehhez persze a diéta betartása szükséges.

„Minél idősebb az ember, annál válogatósabbnak kell lennie az ételekben. Több friss és sült zöldséget, halat, gyümölcsöt, tejterméket kell enni. Fontos azonban, hogy előzetesen konzultáljunk az orvosunkkal, mert egyes termékek allergiás reakciót válthatnak ki, vagy semlegesíthetik egyes gyógyszerek hatását” – hangsúlyozta az orvos.

Elolvasom a cikket