Ez a legjobb ital a szívizom erősítésére

Elena Moiseeva táplálkozási szakértő elmondta, hogy kinek érdemes gyakrabban paradicsomlevet innia, és kinek nem.

„Az ital egyik legfontosabb előnye az alacsony kalóriatartalom (17 kcal/100 g) és a magas káliumtartalom. Ez a legjobb gyümölcslé a szívizom táplálására. Mindenki számára hasznos: gyermekek, nők, férfiak és idősek számára. Az alacsony glikémiás index automatikusan a cukorbetegek számára készült termékek listájára helyezi a paradicsomlevet” – magyarázta Moiseeva.

Kinek kellene elfelejtenie a paradicsomot?

Az orvos szerint a paradicsomlé teljesen egészségtelen a gyomor- és bélproblémákkal küzdő emberek számára. Különösen akut hasnyálmirigy-gyulladás és gyomorhurut esetén ellenjavalt.

„A keményítőtartalmú ételekkel (burgonya, rizs, kenyér) együtt fogyasztása vesekő kialakulásához vezethet” – mondta az orvos.

Hogyan lehet maximálisan kihasználni a paradicsomlé előnyeit?

Táplálkozási szakemberek a paradicsomlé napi fogyasztását ajánlják azoknak, akik fogyásról álmodoznak. A paradicsomdiéta egyébként az egyik legkíméletesebb és leghatékonyabb, minimális mellékhatással jár.

Néhány szabály betartása azonban még mindig szükséges. Például naponta legfeljebb négy pohár paradicsomlevet igyon. És jobb, ha ez kézzel készített ital. Az olcsó gyümölcslé megvásárlásából nem lesz előnye a szervezetének.

A táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy a gyümölcslevet fél órával az étkezés előtt fogyasszuk. Néhány csepp növényi olaj, amelyet közvetlenül a pohárba cseppenthetünk, további előnyöket biztosít.

Ugyanakkor sót adni az italhoz, ahogyan azt mindannyian szoktuk, nem érdemes. Ez súlyosbíthatja a problémákat az ödémára hajlamos embereknél.

Elolvasom a cikket