Ez az alkohol veszélyes szintre csökkentheti a vércukorszintet

A szakemberek megjegyezték, hogy a hipoglikémia nem betegség, hanem egy olyan állapot, amikor a vércukorszint lecsökken a szervezetben. Az embernek fejfájása, gyengesége, izzadása, sőt tájékozódási zavarai is jelentkeznek.

És ezt a hatást okozhatják bizonyos típusú alkoholok, például sör, lágerek, likőrök, borok és sherry-k. Jobb, ha nem él vissza ezekkel az italokkal, különösen nem keveri őket, különben néhány óra múlva a vércukorszint meredeken csökkenni kezd, és úgy érzi, hogy a jólét romlik.

Az orvosok szerint a vérben lévő glükóz mennyiségének csökkenésére az agy a legérzékenyebb. Emiatt az idegrendszeri zavarok kerülnek előtérbe, amikor hipoglikémia lép fel. Emellett ez az állapot növelheti a szívritmuszavar és akár a szívroham kockázatát is.

Annak érdekében, hogy enyhítsük magunkat (enyhe hipoglikémia esetén), a szakértők azt tanácsolják, hogy gazdagítsuk szervezetünket egyszerű szénhidrátokkal: például igyunk 120 g gyümölcslevet, és később együnk 15-20 g kenyeret vagy kekszet (összetett szénhidrátok). De a legjobb, ha felhívja orvosát, hogy segítsen visszaállítani a vércukorszintjét a normális szintre.

Elolvasom a cikket