Hamarosan sor kerül Biden és Trump első televíziós összecsapására

A CNN által szervezett esemény különleges szabályokat foglal magában, amelyek célja a vita civilizált mederben tartása. A két jelölt megegyezése alapján két vitára kerül sor, amelynek első felvonását a CNN műsorvezetői, Jake Tapper és Dana Bash moderálják Atlantában, míg a második vitára szeptember 10-én kerül sor, az ABC csatorna szervezésében – írja a Mandiner.hu.

A kilencvenperces, élő vita során mindkét jelölt ugyanazon a pódiumon lesz jelen. A pódiumhelyeket sorsolással döntik el, és a jelöltek csak egy tollat, egy jegyzettömböt és egy üveg vizet tarthatnak maguknál. A mikrofonok csak akkor lesznek bekapcsolva, amikor a jelölt beszél.

A CNN tájékoztatása szerint a vita alatt két reklámszünet lesz, amelyek ideje alatt a kampánystáb tagjai nem léphetnek kapcsolatba jelöltjükkel, ráadásul nem lesz stúdióközönség sem. A vitára jogosult jelölteknek elegendő számú állami szavazólapon kell szerepelniük ahhoz, hogy esélyük legyen a szükséges 270 elektori szavazat elérésére. Emellett legalább 15 százalékot kell elérniük négy különböző országos felmérésben, így akár a függetlenként induló Robert F. Kennedy Jr. is kvalifikálhatja magát a vitára.

Elolvasom a cikket