Szigorúan ellenőrzik a szurkolókat Németországban

MH/ MTI
2024. június 17. hétfő. 15:50

„A gyülekező hely a Mittlerer Schlossgartennél lesz déltől, a drukkerek ezúttal hosszabb vonulásra számíthatnak, mint szombaton – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt. A Középső Kastélykert (Mittlerer Schlossgarten) közvetlenül a stuttgarti főpályaudvar mellett található.”
Sipos felhívta a Németországba utazó drukkerek figyelmét, hogy a kontinensviadal ideje alatt visszaállították a határellenőrzést, ezért mindenki úgy induljon útnak, hogy rendelkezik érvényes okmányokkal, mert a német határnál számítani lehet azok ellenőrzésére.

„Az érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a meccs napján és másnap 18 óráig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Életkortól függetlenül csak érvényes jeggyel lehet belépni a stuttgarti stadionba. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után” – hangsúlyozta a szóvivő, aki azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy töltsék le az EURO2024 applikációt, továbbá kövessék az MLSZ honlapját és közösségi csatornáit.
Sipos elmondta, továbbra is javasolják mindenkinek, hogy regisztráljon konzuli védelemre, hogy a helyszínen tartózkodó konzulok bárkinek segítséget nyújthassanak bármilyen probléma esetén.
A svájciaktól szombaton elszenvedett 3–1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5–1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.

Az edzőpályát már a múlt héten is kritizáló svájci labdarúgó-válogatott létesítményt cserélt. A Murat Yakin szövetségi kapitány vezette csapat eddig az alacsonyabb osztályú Stuttgarter Kickers otthonában tréningezett, ahol azonban az új gyep kezd tönkremenni, és így sérülésveszélyes. Ezért aztán az együttes a VfB Stuttgart bázisán folytatja a készülést hétfőn és kedden, majd a szerdai meccsnapot követően ismét ellenőrizni fogják a Kickers-pálya állapotát.
A svájciak a németek elleni 1–5-tel rajtoló skótokkal mérkőznek a kontinensviadalon Kölnben.

Elolvasom a cikket