Szurkolói rémálom Gelsenkirchenben

SM
2024. június 17. hétfő. 12:47

„Őszintén szólva abszolút rémálom volt. Nem volt nehéz eljutni a stadionhoz, de visszajutni egyszerűen őrület volt. Csak felpakolták az embereket a vonatokra, amelyek megálltak minden megállóban, így a zsúfoltság csak nőtt” – mondta Jamie angol szurkoló a BBC Radio 5 Live műsorában a szurkolók által tapasztalt közlekedési problémákról a Szerbia elleni vasárnapi gelsenkircheni 1–0-s győzelem után.

Ezt megerősítette egy mások szurkoló is, aki fiával utazott Németországba:

„A mérkőzés után a stadionnál a szurkolók nem fértek fel a vonatokra, buszokra, ezért elindultak gyalog a következő állomásig abban a reményben, hogy ott talán lesz hely, de mivel nem szállt le senki, ott sem fértünk fel. A zsúfoltság veszélyes volt. Nem tehettünk mást, gyalogolni kellett a szállásig.”

A Guardian munkatársa, Jonathan Liew szerint a tömegközlekedés csődöt mondott, nem volt elegendő busz, vonat, ezért a szurkolók szorongásos és zűrzavaros állapotokba kerültek.

A szervezőknek a közlekedési gondokra gyors megoldást kellene találni, mert az Anglia–Szerbia mérkőzésen „csak” 49 ezer néző volt, a csütörtöki Spanyolország–Olaszország mérkőzésre megtelhet a 61 ezer férőhelyes Arena AufSchalke.

Elolvasom a cikket