A KDNP távozik az EPP-ből és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt Manfred Weberrel való megbeszélés után egyértelművé tette, hogy egyfelől sem az EPP háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP-frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be – írta közleményében a KDNP.

Miután Magyar Pétert a mai napon az EPP-frakció mégis felvette, ezért a KDNP távozik az EPP-ből és annak frakciójából – folytatta a kormánypárt, majd hozzátették:

„Ez az EPP az identitásvesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották. A kereszténydemokrata hangok az utóbbi időben egyre halkultak az EPP-n belül, az évek során egyre nehezebb kompromisszumokra volt szükség. Az EPP háborús doktrínája ellentétes azzal a béke melletti elkötelezettséggel, amiért annak idején magát az Európai Uniót létrehozták. Az EPP – ahová mostanra jutott – és Magyar Péter morálisan egymást minősítik… A Kereszténydemokrata Néppárt a jövőben is – ahogy ezt immár nyolcvan éve teszi – Magyarországon és az Európai Unióban továbbra is képviseli a magyarság érdekeit és a kereszténydemokrácia értékeit. Hölvényi György – élve az új mandátum nyújtotta lehetőségekkel – folytatja küzdelmét az üldözött keresztényekért.”

Elolvasom a cikket