Elözönlik a migránsok Lengyelországot + VIDEÓ

A lengyel határőrség a német akcióról azt közölte, hogy az „az együttműködés alapelveit megsértve” történt, és Németország egyoldalú döntése volt. A család Lengyelországban nyert menedékjogot, majd onnan papírok nélkül szöktek át Németországba, s ezért a németeknek joguk volt visszatoloncolni őket keleti szomszédjukhoz, de nem szó nélkül. A német hatóságok azzal védekeztek, hogy megpróbálták szabályosan visszavezetni a családot, de lengyel oldalról órákig nem kaptak választ. Donald Tusk szerint az esemény „elfogadhatatlan incidens” volt.

A lengyel bevándorlási statisztikák azt mutatják, hogy Németország már több ezer illegális migránst küldött át Lengyelországba az év veleje óta. Eközben pedig szaporodnak migránsbűnözések a lengyel városokban. Varsóból, Poznańból és Biała Podlaskából is érkeztek hírek randalírozó migránsokról.

A Podlaskai vajdaság hivatalának körlevele újabb aggodalomra adhat okot. Az írást a Szuverén Lengyelország (SP) Szejm-képviselője, Jacek Ozdoba szivárogtatta ki. A hivatal olyan helyek és létesítmények felsorolását kéri a helyi önkormányzatoktól, amelyek alkalmasak lehetnek külföldiek tömeges elhelyezésére Lengyelországban.

Közben megdöbbentő felvételek keringenek a lengyel médiában a migránsoknak titulált fiatalokról. Az egyik videón például az látszódik, ahogy egy fiatal emelget és ráncigál egy parkoló autót Lengyelországban, az azonban nem derül ki, hogy miért.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket