Íme, a legegészségesebb gyümölcs, ami védelmet nyújt az Alzheimer- és Parkinson-kór ellen

A tudósok szerint a kivi több antioxidáns anyagot tartalmaz, mint sok más gyümölcs. Egy japán szakemberek által végzett tanulmány szerint a kivi nyugodtan nevezhető a legegészségesebb gyümölcsnek.

„A kivi sokkal több polifenolt tartalmaz, mint a grapefruit, a narancs, a mandarin és az alma” – mondták a japán szakértők.

A polifenolok szerves növényi vegyszerek, amelyek azért fontosak a növények számára, mert ennek segítségével védik magukat a rovaroktól, gombáktól és vírusoktól.

A gyümölcs ezáltal megvédi a szervezet sejtjeit a szabad gyökök pusztító hatásaitól, amelyek károsíthatják a sejtmembránokat, a genetikai anyagot, a lipideket és a fehérjeszerkezeteket. A polifenolok emellett megakadályozzák a stressz és az alkoholfogyasztás okozta gyomor- és nyombélfekély kialakulását. Kifejezett gyulladáscsökkentő, antibakteriális és vírusellenes hatással rendelkeznek, megakadályozzák a trombózist és az érelmeszesedést, a hisztamin és az allergia kialakulását, valamint a koleszterin felhalmozódását az erekben.

A tudósok megállapították, hogy napi három kivi elfogyasztása olyan szintre emeli a vér antioxidánsszintjét, amely szinte teljesen semlegesíti a szabad gyökök káros hatásait.

„Ez azt jelenti, hogy a kivi fogyasztása esetén jelentősen csökken a szívinfarktus, az Alzheimer- és Parkinson-kór, a rák és más veszélyes betegségek kockázata, amelyek a sejtszerkezet integritásának megsértésével járnak” – állapították meg a szakértők.

A kivi emellett az E-vitamin egyedülálló, alacsony zsírtartalmú formáját is tartalmazza, amely csökkenti a koleszterinszintet és erősíti az immunrendszert.

Elolvasom a cikket