Marozsán: Ha Sinner következik, jöhet az örömjáték

Első találkozójukon 1:1-nél megállt a meccs, mert a bíró a szemerkélő esőben túl csúszósnak találta a felületet, így néhány perces karbantartás következett, majd a napsütés ellenére a játékosok az öltözőbe vonultak. Szűk fél óra elteltével ismét bemelegítettek, majd stabil adogatójátékokkal jutottak el 6:5-ig. Magyar szempontból a legjobbkor jött a szett egyetlen brékje, ugyanis a 24 éves Marozsán ekkor vette el az orosz szerváját, aki játszmalabdánál kettős hibát ütött.

A folytatásban rögtön jött a második brék, csakhogy ezúttal az ellenfél került lépéselőnybe, és mivel a magyar teniszező ezt követően bréklabdáig sem jutott el, 1 óra 28 perc elteltével jöhetett a döntő felvonás. Ebben Marozsán egy bréklabdánál ütött remek fogadással 2:0-ra ellépett, majd lendületben maradt, elképesztő nyerőket mutatott be és hamarosan dupla brékelőnyben volt. Innen már nem volt kétséges a diadal, a fordulatos mérkőzés 1 óra 50 percig tartott.

Marozsán a 16 között a világelső olasz Jannik Sinnerrel vagy a holland Tallon Griekspoorral (27.) csap össze szerdán vagy csütörtökön.
„Nagyon veszélyes teniszező az orosz, hasonló ranglistahelyezéssel, mint az enyém, gyors és lapos a játéka” – nyilatkozta menedzsmente tájékoztatása szerint. „Láttuk viszont azt is, hogy az eddigi eredményeihez képest egyelőre nincs annyira kiemelkedő éve és úgy éreztem, akár el is kaphatom. Mindenképpen el akartam érni, hogy megmérkőzhessek Jannik Sinnerrel a centerpályán, így mentem neki a meccsnek.”

Marozsán elmondta, a múlt heti vereség után Németországban maradtak utazóedzőjével, Hajdusik Romannal, hogy megfelelő játékosokkal tudjanak edzeni. A megméretést megelőző napokban egyre jobban mentek az edzések, pedig korábban úgy érezte, szinte „tojáshéjon lépked”, és tartott a füves borítástól, ám a hallei viadal előtt végre elkezdett összeállni a mozgása, ráérzett a kitámasztásokra, irányváltásokra is.

„Az első szettben mindketten elég jól, hasonló szinten játszottunk, de ezúttal a jobb mentalitással és győzni akarással kicsit a szerencse is mellém állt, a kétesélyes helyzetekből én jöttem ki jobban – ez egyébként az egész meccsre igaz volt” – mesélte a magyar játékos.
„A második játszmában volt egy hasonló megingásom, mint Stuttgartban, ami éppolyan bosszantó volt, de a korai brék után figyeltem rá, hogy a szervagémeket meg tudjam tartani és meccsben maradjak, így nem ment el a játékom, kapaszkodtam végig. A döntő játszmában aztán rögtön elvettem az adogatását, ez megadta az alaphangulatot, utána pedig dupla brékelőnybe kerültem, így még pozitívabb lettem. Voltak jó ütéseim, olyan labdamenetek, amelyekbe magabiztosan álltam bele, élveztem a játékot, a nehezebb helyzeteken is sikerült átlendülnöm” – értékelte teljesítményét Marozsán, aki pályafutása első főtáblás győzelmét aratta füvön.

A Hajdúszoboszló SE sportolója kifejtette, ha Sinnerrel találkozik, természetesen nem ő lesz az esélyes, de épp ezért jöhet az örömjáték.
„Lehet, hogy nagyon kikapok, de bízom abban, hogy sikerül szorossá tennem a csatát, vagy legalábbis lépést tartani vele egy darabig. Remek formában van, nagyon nehéz dolgom lesz” – tekintett előre.

Eredmény, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Marozsán Fábián–Roman Szafjullin (orosz) 7:5, 4:6, 6:1

Elolvasom a cikket