Megállapították, melyik a legegészségesebb alkohol

A száraz bor gyakorlatilag nem tartalmaz cukrot, erőssége 11-13 százalék, ami körülbelül 264 kilokalória.

A jó vörös- és fehér száraz bor rezveratrolt tartalmaz. Ez egy erős antioxidáns, amely megvédi a sejteket a reaktív oxigénfajtáktól és a szabad gyököktől. Az ital ezentúl tanninokat és polifenolokat is tartalmaz, amelyek javítják a vér viszkozitását.

A vörös- és fehérborban rendkívül fontos a cukrok minősége és tartalma: minél kevesebb, annál jobb. Ezért arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy a száraz borok a legegészségesebbek. Ezek közül is jobb, ha a piros fajtákat részesítjük előnyben, mivel előállításukban az egész bogyót használják fel, amelynek héja antioxidánsokban gazdag.

Az erős italok közül nehéz kiválasztani a legegészségesebbet, de mégis jobb, ha a jó minőségű vodkát részesítjük előnyben, ez ugyanis a legtisztább, szennyeződésektől mentes alkohol.

Ha pedig a mennyiség a kérdés, akkor jobb, ha egy pohár minőségi italra korlátozzuk magunkat. Nem szabad minden nap alkoholt inni, még kis adagokban sem, mert nagyon hamar függőséget okoz.

Elolvasom a cikket