NBA: Tizennyolcadszor bajnok a Boston Celtics

A finálé első három összecsapásán a Boston győzött, majd a Dallas egy 38 pontos diadallal szépített. A Bostonban megrendezett ötödik találkozón a Celtics a 31 pontos Jayson Tatum vezérletével az első negyedet tíz, a másodikat 11 ponttal nyerte, így már a félidőre eldöntötte az összecsapást.

A 3–1-es párharcállás után a Boston nem bízta a véletlenre az ötödik meccset sem, s már az első negyedben 10 ponttal vezetett, melyre a másodikban még egy lapáttal rátettekJaylen Brownék és 67–46-es előnnyel fordulhattak, köszönhetően Payton Prichard saját térfélről szerzett dudaszós triplájának is – tudósított az nso.hu.

A rengeteget hibázó Dallasban most Luka Doncic és Kyrie Irving sem tudta vállára venni a csapatot, a Boston pedig a második félidőben is nagyon magabiztosan megtartotta előnyét, s végül az ötödik mérkőzést 106–88–ra nyerve húzta be 4–1-re a párharcot és nyerte meg története 18. bajnoki címét.

A Boston legjobbja a döntő ötödik mérkőzésén Jayson Tatum volt 31 ponttal, nyolc lepattanóval és 11 assziszttal, de Jaylen Brown 21–8–6-os, Jrue Holiday 15–11–4-es mérleggel zárt, míg a túloldalon Luka Doncic 28 ponttal, 12 lepattanóval és öt assziszttal, Kyrie Irving 15 ponttal, három lepattanóval és kilenc gólpasszal vette ki a részét csapata teljesítményéből.

A főcsoportdöntő után a fináléban is Jaylen Brownt választották a legértékesebb játékosnak (MVP).

Elolvasom a cikket