Putyint vörös szőnyegen fogadta Kim Dzsongun + Videó

Az orosz államfő repülőgépe leszállt a phenjani repülőtéren, ahol a kifutópályán fogadta őt Kim Dzsongun észak-koreai vezető. Vörös szőnyegen sétáltak, amely mentén díszőrség sorakozott fel. A vezetők néhány percig beszélgettek, majd az államfői konvoj elhagyta a repülőteret – közölte az oroszhirek.hu.

Szerdán az elnök megbeszéléseket folytat az észak-koreai vezetőkkel és informális kommunikációt is terveznek a vezetők között. Mint Jurij Usakov elnöki tanácsadó megjegyezte, megvitatják a nemzetközi helyzetet, és felvázolják a járvány miatt megszakadt humanitárius kapcsolatok helyreállításának módjait is. A politikusok érintik majd a biztonsági kérdéseket, a gazdasági, energetikai, közlekedési és mezőgazdasági együttműködést.

A látogatás programjában szerepel egy gálakoncert Putyin érkezésének tiszteletére, egy állami fogadás és egy koszorúzási ceremónia a felszabadítási emlékműnél, amelyet a második világháborúban Koreát felszabadító Vörös Hadsereg katonáinak szenteltek.

Az elnököt elkíséri Gyenyisz Manturov első miniszterelnök-helyettes, Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes, a következő minisztériumok vezetői: Külügyminisztérium – Szergej Lavrov, Védelmi Minisztérium – Andrej Belousov, Természeti Erőforrások Minisztériuma – Alekszandr Kozlov, Egészségügyi Minisztérium – Mihail Murasko, Közlekedési Minisztérium – Roman Sztarovojt, valamint a nagyvállalatok képviselői, köztük Jurij Boriszov, a Roszkozmosz és Oleg Belozerov, az Orosz Vasutak vezetője.

Az Észak-Koreában és Vietnamban tett látogatását követően az államfő újságírókkal beszélgethet.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket