Döntöttek az autóvezetés maximális életkoráról

A Telegram-csatorna Shot szerint a kezdeményezés oka, hogy a korral romlik az emberek hallása, látása és reakciója, amely különböző vészhelyzeteket idézhet elő az utakon. Javasolják, hogy bizonyos kor felett további és szigorúbb orvosi vizsgálatokat vezessenek be a járművezetők számára.

Ha egy autós sikeresen átmegy az orvosi vizsgálaton, a jogosítványát a szokásos tíz év helyett rövidebb időre, például öt évre vagy annál rövidebb időre adják ki.

A javaslat szerint a vezetői engedélyeket 18 és 70 év közötti személyeknek adnák ki. A javaslat célja, hogy növelje a közúti biztonságot, és csökkentse a járművezetők életkorral összefüggő változásaiból eredő lehetséges kockázatokat.

Ezenkívül Alekszej Revin, a Za Rulem magazin szerkesztője pontosította, hogy a vezetői engedélyek tartalmazhatják a GCL rövidítést, amely a rosszul látó vezetőt szemüveg vagy kontaktlencse használatára kötelezi vezetés közben.

Ennek a szabálynak a megszegése 5–15 ezer rubeles bírságot von maga után, valamint a vezetéstől való, ideiglenes eltiltást a kötelezettség teljesítéséig. A szabályok megsértésének egyedi eseteiben pénzbírság és az autó lefoglalásra küldése is előfordulhat.

Elolvasom a cikket