Ez a fűszer csökkenti a cukor- és a koleszterinszintet

A tudósok megerősítették, hogy a fahéj segít csökkenteni a vércukorszintet. Az önkénteseken végzett vizsgálatok során pozitív eredményeket kaptak.

De ez még nem minden. A fahéj a rossz koleszterinszint csökkentésében is hatékony, segít megvédeni a szívet és az ereket.

Dr. Morozov szerint már napi fél teáskanál fahéj is elég a vércukorszint csökkentéséhez. Adja a reggeli zabpehelyhez, szórja pirítósra, vagy csak tegyen egy kis darabot a forró teájába.

A fahéj antioxidánsokat tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel, és lassítják az öregedési folyamatot. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amely segít leküzdeni a szervezetben lévő, krónikus gyulladást.

Végül a fahéj segíthet a memória és a koncentráció javításában. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy segíthet a kognitív funkciók javításában, különösen az idősebb felnőtteknél.

Mindezen lehetséges előnyök ellenére fontos megjegyezni, hogy a fahéjat mértékkel kell használni. A túlzott fogyasztás olyan mellékhatásokhoz vezethet, mint a szédülés vagy a fejfájás.

Elolvasom a cikket