Ez a saláta a vitaminok kincsesbányája

Az étel alapja a vöröskáposzta, amely számos tápanyagot tartalmaz, például A-, C-, K-vitamint, valamint folsavat, magnéziumot, káliumot és vasat. Antioxidánsokban is gazdag, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól.

A vöröskáposztasaláta remek módja annak, hogy ezt a tápláló ételt beépítsük az étrendünkbe. Könnyen emészthető, és nem okoz nehéz érzést a gyomorban. Ráadásul a vöröskáposzta alacsony kalóriatartalmú, így ideális választás azoknak, akik figyelnek a súlyukra.

A vöröskáposzta rákellenes tulajdonságairól is ismert. Tanulmányok kimutatták, hogy segíthet megelőzni bizonyos rákos megbetegedések, köztük a vastagbél- és mellrák kialakulását. A vöröskáposzta saláta a szív egészségének javításában is segíthet.

Összességében a vöröskáposztasaláta ízletes és tápláló választás bármely étkezéshez. Könnyen kombinálható más ételekkel, és bármelyik menü nagyszerű kiegészítője lehet.

A táplálkozásbiológus elárulta a receptet: 200 g vöröskáposzta; 100 g sárgarépa; 5 szál petrezselyemzöld; só, bors ízlés szerint; 2 evőkanál növényi olaj.

Elkészítés: A káposztát vékonyan felaprítjuk, a kezünkkel összetörjük, hogy puhább legyen. A sárgarépát reszelje csíkokra, mintha koreai salátát készítene. Keverjük össze a 2 hozzávalót egy tálban, sót és olajat. Díszítsük fűszernövényekkel, és tálaljuk vacsorára vagy ebédre.

Elolvasom a cikket