Lengyelország elnöke kitüntette Kovács Orsolya Zsuzsannát

MH/MTI
2024. június 19. szerda. 19:40

Kovács Orsolya Zsuzsanna a Lengyel Köztársaság Szolgálatáért Érdemrend Parancsnoki Keresztje kitüntetést vehette át Lengyelország elnökétől.

Andrzej Duda köszöntőjében elismerte a nagykövet asszonynak a lengyel-magyar kapcsolatok erősítéséért hét és fél éves missziója során végzett példaértékű és áldozatkész munkáját, hozzátéve, hogy a két nemzetnek nyújtott kiemelkedő szolgálata miatt ragaszkodott a kitüntetés személyes átadásához, amelyre – mint hangsúlyozta – elnöksége alatt mindeddig ritkán került sor nagykövetek érdemei elismerésekor.

„Teljes felelősséggel mondhatom, hogy a diplomáciai testületben ritka az olyan nagykövet, aki oly rendkívüli módon tölti be a szerepét, mint ahogyan azt Kovács Orsolya nagykövet asszony lengyelországi küldetése során tette. Rendkívül aktív és szívélyes személy, aki kiválóan érti a lengyel gondolkodásmódot” – emelte ki laudációjában az államfő.

Kovács Orsolya Zsuzsanna nagykövet beszédében saját példáján keresztül emelte ki a nemzedékeken átívelő örökség ápolásának fontosságát, amely – mint fogalmazott – a Lengyelország és Magyarország között fennálló különleges kapcsolat fenntartásának záloga.

Elolvasom a cikket