Mikor igyunk vizet?

Étkezés előtt 30 perccel ajánlott egy pohár vizet inni, hogy felgyorsítsa az anyagcserét és javítsa az emésztőrendszert.

Fürdés/zuhanyzás előtt is ajánlott egy pohár vizet inni, hogy csökkentse a vérnyomást, és kellemesebbé tegye a fürdés/zuhanyzás folyamatát.

Lefekvés előtt egy pohár víz fogyasztása nemcsak az alvás minőségét javítja, hanem csökkenti a szív terhelését is. Ha ezt naponta megteszi, 95 százalékkal csökken az alvás közbeni szívroham kockázata.

A vizet pedig általában a nap folyamán egyenletesen, kis adagokban kell inni. Ajánlott reggel éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt egy pohár vizet meginni.

Napközben próbáljon meg étkezés előtt 20-30 perccel és étkezés után egy-két órával vizet inni. Sportolás közben és meleg időben is jó, ha vizet iszunk.

A naponta megivandó vízmennyiség számos tényezőtől függ: életkor, testsúly, fizikai aktivitás mértéke, éghajlati viszonyok és egészségi állapot.

Átlagosan naponta körülbelül két-három liter vizet ajánlott meginni. A konkrét mennyiséget azonban jobb, ha orvosával egyezteti.

Fontos megjegyezni, hogy a víznek tisztának kell lennie, káros szennyeződések nélkül. A szűrt vagy palackozott víz a legmegfelelőbb.

Kerülje a nyílt forrásokból származó víz fogyasztását, ha nem biztos a minőségében.

Elolvasom a cikket