Putyin-Kim Dzsong Un találkozó: Észak-Korea és Oroszország közötti barátság és egység legyőzhetetlen és tartós

Már mi is megírtuk, hogy Kim Dzsong Un hajnalban fogadta az orosz elnököt a phenjani repülőtéren. A két vezető kezet fogott, megölelte egymást, és beszélgettek az orosz vezető repülőgépe mellett. Ezt követően ugyanabban a limuzinban utaztak, majd együtt sétáltak be a Putyin szállásául szolgáló hotelbe.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megállapodott abban, hogy fejlesztik stratégiainak tekinthető kapcsolataikat jelentette az észak-koreai állami média az orosz elnök phenjani látogatásának első napján.

Észak-Korea hivatalos állami hírügynöksége (KCNA) szerint a találkozó megerősítette Észak-Korea és Oroszország közötti barátság és egység „legyőzhetetlenségét és tartósságát”. Szerintük a két ország közötti kapcsolatok a nemzetközi igazságosság, béke és biztonság megőrzésének „erős stratégiai erődítményévé” váltak, és az új, többpólusúvá váló világ építésének felgyorsításának motorjává – közölte a KCNA.

Washingtoni és szöuli tisztviselők szerint Észak-Korea fegyvereket szállított Oroszországnak, hogy támogassa őt az Ukrajna ellen folytatott háborúban. Bár Moszkva és Phenjan ezt hivatalosan tagadja, de mindkét fél elkötelezte magát a katonai kapcsolatok erősítése mellett, beleértve ebbe az esetleges közös hadgyakorlatokat is.

Elolvasom a cikket