Putyint meglepték

A koncertet a phenjani sportházban tartják, amelyen részt vesz a két ország vezetője, Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun, valamint Oroszország és a KNDK küldöttségei. A koncertprogram megnyitása előtt elhangzott a két ország nemzeti himnusza, és fellépett a KNDK összetett katonai zenekara.

Az észak-koreai művészek többek között a nagy honvédő háború szovjet dalaiból – Szent háború, Ahol a haza kezdődik, Egy győzelem kell nekünk és a Katyusha – adtak elő egy medley-t.

Ezenkívül modern szerzeményeket adtak elő az orosz művészek repertoárjából: SHAMAN Álljunk fel, Grigorij Leps Szülőföld, Oleg Gazmanov Oroszország, valamint a Lyube együttes A Volgától a Jenyiszejig és a Miért zajosak a nyírfák Oroszországban? című dalokat.

Az orosz dalokat koreai és orosz nyelven énekelték. Az énekesek KNDK-s zeneszerzők szerzeményeit is bemutatták.

Amint arról az EADaily beszámolt, az orosz és az észak-koreai vezetők közötti megbeszéléseket követően az országok megkötötték az átfogó stratégiai partnerségi szerződést. A mai napon, június 19-én Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun aláírta a dokumentumot.

Ezt megelőzően Putyin és Kim Dzsongun mintegy két órán keresztül négyszemközt beszélt, majd ezt követően a vezetők a Kimsusan rezidencián tett, informális séta és egy tea mellett beszélgettek. Ezt megelőzően a két ország küldöttségének tagjainak részvételével széles körű megbeszélésekre került sor, amelyek valamivel több mint másfél órán át tartottak.

Elolvasom a cikket