Vizes Eb: Jackl Vivien ezüst-, Jakabos Zsuzsanna bronzérmes 400 méter vegyesen

MH/MTI
2024. június 19. szerda. 21:59

A fináléban pillangón az izraeli Anastasia Gorbenko másfél testhosszat vert a mezőnyre, háton azonban Jackl már 150 méternél megelőzte riválisát, és féltávnál két és fél méter volt az előnye. Mellen Gorbenko visszaelőzött, Jakabos pedig a harmadik helyen tempózott. A gyorsra Jackl négy méter hátránnyal fordult rá, a különbség pedig csak nőtt.

A két magyar így az ezüst- és bronzéremért harcolt egymással, Jackl végül 4:38.96 perccel második, Jakabos pedig 4:40.24-gyel harmadik lett.
„Az idő miatt egy picit szomorú vagyok, de az edzőm azt mondta, hogy a helyezéssel, az éremmel törődjek, hogy ezt ne engedjem ki a kezemből. A délelőtti úszás még egy kicsit azért bennem maradt” – nyilatkozta Jackl.

Jakabos elmondta, nem gondolta volna, hogy a délelőtti idejét felül tudja múlni, de egy tűnik, jó állapotban van, ez pedig fő száma, a 200 méter pillangó előtt nem rossz. Elárulta, a futam előtt fiatal honfitársa azt mondta neki: „csak legyen vége”. „Én rászóltam, hogy ne gondolkodjon így, mert én ezt éreztem tíz évig.”

Eredmények:
női 400 m vegyes, Európa-bajnok:
Anastasia Gorbenko (Izrael) 4:36.05 perc, 2. JACKL VIVIEN 4:38.96, 3. JAKABOS ZSUZSANNA 4:40.24

Elolvasom a cikket