Budapest büszke lehet a rendezésre!

MH/MTI
2024. június 20. csütörtök. 19:44

A Ludovika Campuson a csütörtök koraesti médiabeszélgetésen a NOB első embere két okot nevezett meg az érintett sportágak ötkarikás programba vételére. Egyrészt, hogy a sport gyökerei a városokhoz köthetők, márpedig ők közel akarták vinni a sportot az emberekhez és nem arra várni, hogy az emberek menjenek oda, ahol a sporteseményeket rendezik. Másrészt pedig ezek a sportágak – a BMX freestyle park, a gördeszka, a sportmászás és a breaktánc – a hagyományos sportágakhoz képest maguk is fiatalok, újító szelleműek és a vonzóak fiatalok számára.

Mint mondta, ez a selejtezősorozat – noha még nem ért véget – sikeresnek tekinthető.

„A magyar sportkultúra az európai sporthagyományok képviselője, eltér a sanghaji városi kultúrától, a kettő ötvözete teszi igazán érdekessé ezt a sorozatot. Ez valami igazán új” – hangsúlyozta.

Kérdésre Bach kitért arra a jelentős számú nemzetközi sporteseményre is, amelyeknek a magyar főváros adott otthont az elmúlt esztendőkben. Mint mondta, Magyarország a városi sportok olimpiai selejtezőjének megrendezésébe is nagy lelkesedéssel vágott bele.

„Magyarország és Budapest nagyon büszke lehet erre a rendezésre!” – fogalmazott. Megjegyezte: nagyon sok fiatal látogatott ki az eseményre csütörtökön.

A Magyar Olimpiai Bizottság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a selejtezőn csütörtökön egésznapos aktivitássorozattal várták a több mint hatszáz tanulót és pedagógusaikat az Olimpiai Értékek Iskolai Program (Olympic Values Education Program, OVEP) keretében, amely egy olyan oktatási és nevelési program, amelyet különböző csatornákon, de elsősorban a közoktatáson keresztül lehet a diákokhoz eljuttatni.

Elolvasom a cikket