Érkezik a folyékony páncél a frontra?

Egy volgográdi fogorvostanhallgató, Dmitrij Bekker valami egészen új dolgot, egy folyékony testpáncélt talált ki, amivel ámulatba ejtette egy moszkvai kiállítás látogatóit.

Dmitrij Bekker, a Volgográdi Állami Orvostudományi Egyetem 3. éves hallgatója még a középiskolában kezdett dolgozni azon a folyékony anyagot tartalmazó golyóálló mellényen, melyet csütörtökön mutattak be Moszkvában – írja az EurAsia Daily. Mint a cikkből egyebek mellett kiderül, a diáknak egy fizikaórán villant be az ötlet. A hallgató öt évet töltött a fejlesztéssel, tavaly pedig sikerült szabadalmaztatnia találmányát.

A kutató szerint a folyékony testpáncél előnyei jelentősek a hagyományos kivitelű termékekkel szemben. Például a lövedék becsapódásakor keletkező energia nem egy meghatározott ponton koncentrálódik, hanem nagyobb területen terjed szét, ami csökkenti az azt viselő egyén sérülésének kockázatát. Ezenkívül a folyékony páncél sokkal könnyebb, ami azt jelenti, hogy a katona könnyebben mozoghat használat közben.

Dimitrij Bekker az orgánumnak kifejtette, továbbra is olyan találmányokon szeretne dolgozni, amelyek hasznosak az orosz katonák számára.

Elolvasom a cikket