Érkezik a „pöci-foci” köré épülő sportvígjáték

A Juno11 Distribution forgalmazásában szeptember végén érkezik a mozikba Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének romantikus, gombfocis sportvígjátéka, a Lepattanó, mely érzelmes és humoros történet az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt. A film főszereplői, Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy a film teaser előzetesében buzdítják drukkolásra a sport- és filmrajongókat.

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket.

Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből százmillió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re… A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt.

Az idei nyár a sportról szól, hiszen a most kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságot szinte közvetlenül a párizsi olimpia követi, a magyarok pedig örömmel szorítanak az őket képviselő versenyzőknek. A Lepattanó jóvoltából az olimpia után is lesz miért szurkolni, hiszen szeptember 26-án egy különleges sportvígjáték érkezik a hazai mozikba, mely ezúttal a gombfocit vagy más néven szektorlabdát helyezi középpontjába. A gombfoci, melyben a magyarok időről időre világelsőnek bizonyulnak, igazi hungarikum, amely ma már nemzetközileg is rendkívül népszerű sportág.

„Egyetemistaként tudtam meg, hogy a gyerekkori pöccintgetésen túl van egy professzionális gombfoci is, a szektorlabda. Emlékszem, ahogy beléptünk a helyiségbe, rögtön az ajtó mellett egy nagy bekeretezett kép fogadta a látogatót. A képen az akkori gombfoci-válogatott volt – kivétel nélkül mindenki melegítőben!

Azonnal éreztem, hogy ez valami nagyon különös, érdekes szubkultúra, megannyi kedves őrülttel. Később eszembe jutott, hogy a szektorlabda remek közege lehetne egy sztorinak, úgyhogy összeálltunk Csabával, és kitaláltunk egy történetet, ami ebben a világban játszódik” – mesélte Gönye László, a film társforgatókönyvírója a magyar mozikba ősztől látható film kapcsán.

Az alkotók remélik, hogy a lelkesítő hangulatú teaser, amely Doraya Bouandel munkáját dicséri, nemcsak a filmhez, de a magyar sportolóknak való szurkoláshoz is kedvet csinál idén nyáron.

ALepattanó című romantikus sportvígjátékot Vékes Csaba írta és rendezte, társforgatókönyvírója Gönye László, producerei Roskó Péter és Scherer Péter, kreatív producere Scherer Péter. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Három Homár és Blue Duck Arts gyártásában készült.

Objektum doboz

Az alkotás operatőre Dévényi Zoltán, gyártásvezetője Krékits Péter, látványtervezője Takács Eszter, jelmeztervezője Pirityi Emese, zeneszerzője Kovács Márton, a rendezőasszisztens Bednárik László. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán és Patrick Duffy látható.A film a Juno11 Distribution forgalmazásában szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba.

Elolvasom a cikket