Jelentős károk az ukrán energetikában

MH/ MTI
2024. június 20. csütörtök. 20:34

A tárca közleménye szerint a támadásban három dolgozó megsebesült egy energetikai létesítményben, és fennakadások voltak az energiaszolgáltatásban. A DTEK, Ukrajna legnagyobb energiaszolgáltató magánvállalata arról számolt be, hogy az egyik hőerőműve súlyos károkat szenvedett.

Az ukrán légierő közlése szerint csütörtökön tíz ukrán régió elleni támadás elhárításakor az orosz erőknek mind a 27 drónját megsemmisítették, és kilenc rakétából ötöt szintén lelőttek. Az orosz támadás elsősorban Ukrajna keleti részét, különösen Dnyipropetrovszk megyét célozta.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzójának tájékoztatása szerint a légierő öt drónt és négy rakétát semmisített meg a régióban. A támadás miatt hárman megsebesültek, és számos lakóépület is megrongálódott – tette hozzá.

Szerhij Popko, Kijev katonai közigazgatásának vezetője elmondta, hogy az ukrán légvédelem minden, a fővároshoz közeledő légicsapás-mérő eszközt lelőtt.

A kijevi régióból ugyanakkor egy távvezeték és egy meg nem nevezett ipari létesítmény károsodásáról számoltak be a helyi hatóságok.

Szerhij Borzov, Vinnyica megye kormányzója a Telegramon azt közölte, hogy az ukrán légvédelem a megyében négy drónt lőtt le, de a maradványaik kárt tettek egy infrastrukturális létesítményben.

Az Ukrenerho országos áramszolgáltató vállalat Vinnyica és Dnyipropetrovszk megyék mellett Donyeck és Kijev környékén is károkról számolt be a csütörtöki támadást követően, de mint közölték, még tart a károk felmérése, ezért pontos adatokkal nem szolgáltak.

Az éjszaka folyamán Dnyipróból és Zaporizzsja megyéből is robbanásokról érkeztek jelentések.

Elolvasom a cikket