Megnevezték a gyümölcsöt, amely segít a gyomornak

Elmondása szerint elsősorban rostforrás. Egy 100 g őszibarack akár 3 g rostot is tartalmaz – olvasható a Sports.kz oldalán.

„A rost olyan szénhidrát, amely nem emésztődik meg, segíti a gyomor-bélrendszer perisztaltikáját és normalizálja az emésztést. Emellett kiválóan megelőzi a székrekedést és táplálékot nyújt a jótékony mikrobáinknak” – mondta Tikhomirova.

Ezenkívül 100 g őszibarack a napi króm- és szilíciumadag egyharmadát tartalmazza. A szilícium olyan ásványi anyag, amely nagyon fontos a kötőszövet, a kollagén szintéziséhez. A kollagén pedig pozitív hatással van a bőrre, a hajra, a fogakra, a körmökre, az ízületekre. Ezért mondhatjuk, hogy a szilícium olyan ásványi anyag, amely a szépségért és a csontok szilárdságáért felelős – mondta a szakember.

„A króm a megfelelő szénhidrát-anyagcseréhez nélkülözhetetlen ásványi anyag. Ha kevés króm van a szervezetben, az ember túlzásba viszi a táplálkozást” – tette hozzá a táplálkozási szakértő.

Ugyanakkor rámutatott, hogy nem szabad visszaélni az őszibarackkal, mivel az, mint minden gyümölcs, szénhidrátforrás. 100 g őszibarackban körülbelül 10 g szénhidrát van.

„Ezért, ha valaki figyel az alakjára, nem érdemes 200-400 g őszibaracknál többet enni. Minden attól függ, hogy mennyire aktív az ember életmódja. Ha valamilyen fizikai aktivitást tervezünk, akkor 400 g-ot is ehetünk. Ha nem, akkor körülbelül 200 g-ot” – tette hozzá Tikhomirova.

Elolvasom a cikket